Inschrijven

Inschrijven Stichting Leiden-helpt – Met en voor elkaar

Inschrijven is mogelijk iedere dinsdag en donderdag tussen 10.00 uur tot 14.00 uur.

LET OP! Vanaf 1 oktober 2019 moeten wij helaas kosten gaan rekenen om te kunnen blijven voortbestaan, de kosten zullen 25 euro per pas per jaar zijn, wij zijn in gesprek met bewindvoeringen om dit voor u te regelen, ook voor de mensen die niet onder bewind staan zijn wij druk bezig om te zien waar u het geld terug kunt krijgen, ook is er een mogelijkheid om in termijnen te betalen.

Criteria

Wij houden een iets ruimere criteria aan dan de voedselbank, gebleken is dat mensen die iets teveel ontvangen het meestal slechter hebben dan mensen die reeds bij de voedselbank lopen.

Onze stichting geeft geen wekelijks  voedselpakket maar helpt de mensen op andere manieren,zo hebben wij een kleding, schoenen en speelgoedbank maar ook een ruilbibliotheek waar u met uw pas gratis spullen kunt halen, ook kunt u gratis een praatje maken met een kopje koffie of thee en in de winter een kop soep in onze ontmoetingsruimte, voor uw kinderen hebben wij een speelhoek ingericht alwaar ze kunnen spelen of film kunnen kijken.

Twee keer per maand geven wij gratis workshops in van alles, gewoon even de nieuwsbrief nemen en u krijgt altijd het laatste nieuws.

Met de feestdagen doen wij iets extra’s zoals een kerstpakket, voor de kinderen zullen wij ook regelmatig dagjes uit organiseren en hebben wij ieder jaar een kidsweek, 4 dagen lang vakantie voor de kinderen met op de laatste dag een leuke dagtrip naar een pretpark of iets anders.

Voor de ouderen die het ook niet breed hebben komen er ook dagjes ontspanning aan, genoeg dus om op te noemen.

Wanneer komt u in aanmerking?

Voor een alleenstaande geldt dat hij/zij in aanmerking komt als hij/zij per maand, na aftrek van de vaste lasten, maximaal 280 euro overhoudt voor de dagelijkse uitgaven zoals eten, kleding en andere kosten.

Voor elke volwassene boven de 18 jaar die in huis woont komt hier 50 euro bovenop, voor niet werkende kinderen tot 17 jaar komt er 40 euro bij.

Voorbeeld: twee volwassene

280 + 50 = 330 euro

Twee ouders met twee kinderen van 17 met inkomen en van 14 zonder inkomen

280 + 50 + 0 + 40 = 370 euro

1 ouder met 3 kinderen van 2,6,10

280 + 40 + 40 + 40 = 400 euro

Wilt u zich aanmelden?

Graag hebben wij dan de volgende gegevens nodig per email of in ons pand;

Uw naam en leeftijd plus kopie van legitimatie

De namen van uw huisgenoten of kinderen, inclusief leeftijden en kopie legitimatie.

Een bewijs van uw vrij besteedbare maand/week inkomen, dit is het bedrag dat overblijft van uw inkomen na aftrek van uw verplichte kosten zoals huur, elektra enz

Stichting Leiden-helpt gaat zorgvuldig met uw gegevens om, deze zullen niet aan derden getoond worden zonder uw toestemming of medeweten.

Mocht u reeds bij de voedselbank lopen dan is een kopie van uw intakeformulier voldoende, wel hebben wij dan uw personalia nog nodig.

Heeft u een bewindvoerder dan kunt u deze vragen om uw aanvraag te doen via de email, u kunt dan in veel gevallen na een week uw pas ophalen.

Ook bestaat de mogelijkheid om persoonlijk bij ons langs te komen zodat wij u kunnen helpen, iedere dinsdag en donderdag kunt u terecht bij  ons tussen 10.00 uur en 14.00 uur aan de Willem Barentszstraat 22, 2315 TX in Leiden.

Heeft u na dit alles nog vragen dan kunt u ons altijd even bellen of e-mailen.

Email  info@leiden-helpt.nl 

Stichting Leiden-helpt  – Willem Barentszstraat 22, 2315 TX in Leiden

Telefoonnummer 071 750 5158 

Voordelen.

Na inschrijving ontvangt u een hulppas, met deze pas kunt u gebruik maken van vele activiteiten en acties die wij als Stichting doen. Zo kunt u bijvoorbeeld gratis met uw kinderen naar iedere speeltuin in Leiden, 10% korting bij Bruna 5 Meiplein, 2 sets kleding per maand, 3 stuks speelgoed per maand per kind, en gebruik van onze bibliotheek. Verder kunt u bij  ’t Leidsch Trefpunt, deelnemen aan alle activiteiten die wij doen, dit alles kunnen wij gratis doen met dank aan de vele sponsors. En vergeet niet een mooi kerstpakket in december voor het gehele gezin, teveel nog om op te noemen, kijkt u daarom eens rustig rond op onze site.

Hulppas Leiden-helpt