Informatie

‘Leiden Helpt’ is een stichting welke als doel heeft om mensen te helpen welke in deze zware tijden minder te besteden hebben. De koude, donkere dagen zijn in aantocht en juist in deze periode probeert Leiden Helpt warmte te brengen aan degene in financiële problemen.

Met de kerst krijgt deze groep een boodschappenpakket om tijdens de feestdagen iets extra’s te hebben. Ook is er gedacht aan gebruiksvoorwerpen die tot de dagelijkse levens behoeften behoren.

Uiteraard is Leiden Helpt ook werkzaam buiten de feestdagen. Leiden Helpt, gaat waar mogelijk, het gehele jaar mensen helpen en doen wat er binnen ons bereik ligt. Denk hier als voorbeeld aan: een kind wil graag mee op schoolreisje maar de ouders/zorgverleners hebben hier het budget niet voor, wij gaan dan proberen dit kind te helpen zodat het toch mee kan. Hiermee voorkom je onder andere onbegrip onder medescholieren. Natuurlijk is dit 1 van de vele voorbeelden. Wilt u ook een steentje bijdragen? Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar:info@leiden-helpt.nl

Uiteraard kunnen wij dit niet alleen en daarom zijn wij op zoek naar bedrijven en donateurs die ons financieel kunnen helpen om een buffer te maken zodat wij dit allemaal waar kunnen maken.

Onze stichting heeft GEEN winstoogmerk, alle inkomsten gaan er 100% uit naar de mensen die het nodig hebben.
ANBI status

Leiden Helpt is een officieel geregistreerde en erkende ANBI stichting (algemeen nut beogende instellingen).

Informatie voor bedrijven
U kunt voor de inkomstenbelasting alleen giftenaftrek krijgen voor giften aan een instelling die een beschikking van de Belastingdienst heeft. Uw bedrijf kan die schenkingen ook aftrekken voor zover deze in totaal meer dan €227,- bedragen (met een maximum van 10% van de winst van het bedrijf).

Wilt u ook helpen?

Onze Stichting kan altijd vrijwilligers gebruiken en om vrijwilliger te worden moet u rekening houden met een aantal dingen, de veiligheid van kinderen en verstandelijk beperkte mensen staan bij ons hoog in het vaandel. Bij uw kennismakingsgesprek zullen wij u informeren over de verplichte toetsing omtrent het gedrag (VOG), hier zullen voor u geen kosten aan zijn.

Daar wij een veilige omgeving willen hebben voor een ieder die te maken heeft met de Stichting hebben wij ook een vertrouwenspersoon alwaar gesprekken mee gevoerd kunnen worden en u ook terecht kunt voor hulp en advies. Het is natuurlijk vanzelf sprekend dat wanneer u besluit om vrijwilliger te worden beide partijen een proeftijd hebben van 2 maanden om elkaar beter te leren kennen en u weet wat u aan ons heeft en wij wat wij aan u hebben.

Veiligheid

Wij proberen er alles aan te doen om een ieder in een zo veilig mogelijke omgeving aanwezig te laten zijn, bij de evenementen zal altijd toezicht worden gehouden door 2 teamleiders en er zullen ivm veiligheid altijd meerdere vrijwilligers aanwezig zijn, 1 per 4 kinderen of 1 per 2 verstandelijk beperkte mensen. Tijdens activiteiten zijn er altijd minimaal 3 vrijwilligers aanwezig.

Voor meer informatie of een afspraak info@leiden-helpt.nl

De stichting beoogt niet het behalen van winst of het doen van uitkeringen aan haar oprichters en/of bestuurders en eventuele medewerkenden. Bestuurders verrichten hun werkzaamheden voor de stichting om niet; onkosten worden vergoed op basis van werkelijk gemaakte kosten op declaratiebasis.

Is deze stichting alleen actief in Leiden?

Het antwoord hierop is nee, stichting Leiden-helpt is er voor de mensen in de gehele regio met 071 en wij maken ook uitzonderingen met de hieraan grenzende regio’s

 

 

Oprichter : Ron Flippo

Stichting Leiden-Helpt

Willem Barentszstraat 22, 2315 TX in Leiden

Openingstijden : ma,di,do,vr van 9.00 uur tot 15.00 uur

Inschrijvingen alleen op dinsdag en donderdag tussen 10.00 uur en 14.00 uur.

telefoon: 071 – 750 5158  Tijdens openingstijden,

Mobiel: 06 – 1888 8137 (let op! dit nummer is niet altijd in gebruik)

KvK – 61927481 te Leiden – email: info@leiden-helpt.nl 

Voor donaties NL53 RABO 0300 6961 91 OVV Leiden-Helpt

Hartelijk dank namens hen die het nodig hebben.

Email: Bestuur Frans Cornelisse – frans@cornelisse.nu

Email: Bestuur Ron Flippo – rflippo@live.nl

Email: Bestuur Simone Kraan – jurist@leiden-helpt.nl

Email: Bestuur Rick Groote Woortmann – info@leiden-helpt.nl

Email: Bestuur Marian Walraven – info@leiden-helpt.nl

Email: Algemeen – stichting@leiden-helpt.nl

Email: Bedrijfsleiding Marian – mpgroote@ziggo.nl