Informatie

‘Leiden Helpt’ is een stichting welke als doel heeft om mensen te helpen welke in deze zware tijden minder te besteden hebben.

Met de kerst krijgt deze groep een boodschappenpakket om tijdens de feestdagen iets extra’s te hebben. Ook is er gedacht aan gebruiksvoorwerpen die tot de dagelijkse levens behoeften behoren.

Uiteraard is Leiden Helpt ook werkzaam buiten de feestdagen. Leiden Helpt, gaat waar mogelijk, het gehele jaar mensen helpen en doen wat er binnen ons bereik ligt.

Leiden helpt heeft in de Willem Barentszstraat 22 een groot pand met daarin een kleding, schoenen en speelgoedbank, ook vindt u hier veel educatieve boeken, cd’s en dvd’s, verder hebben wij ook huishoudelijke artikelen zoals borden, servicegoed en pannen.  Bij Leiden helpt kunt u ook terecht om van het roken af te komen, wij verstrekken gratis E smokers en per week 10 flesjes liqeud hiervoor.

Leiden helpt heeft ook een grote functie als door verwijzer naar overige instanties alwaar wij mee samen werken. Op afspraak hebben wij voor u juridisch advies, maatschappelijk advies, budget coaching.

Regelmatig krijgen wij van de RABO bank extra dingen om uit te delen zoals vrij kaartjes om te schaatsen, bioscoopbonnen en zelfs klusbonnen.

Voor de kinderen hebben wij per jaar 1 week vakantie, de kinderen kunnen zorgeloos ontspannen en sporten, dit word deels gesponsord door Albert Heijn en de Hoogvliet.

Kinderen tot 15 jaar mogen op hun verjaardag bij ons nieuw speelgoed komen uitzoeken, indien ze niets kunnen vinden dan hebben wij eventueel een waardebon of bioscoopbon voor deze kinderen.

Voor ouderen doen wij verspreid over het jaar activiteiten zoals workshops, bingo of educatieve die ze zelf kunnen aanvragen.

Op jaarbasis verwijzen wij circa 50 mensen door naar andere hulpinstanties en krijgen er ongeveer 26 mensen per jaar juridisch advies.

Bij onze stichting staan er 35 vrijwilligers voor u klaar om alles in goede banen te leiden, deze vrijwilligers zetten zich 100 % in op alle vlakken alwaar wij als bestuur erg trots op zijn.

Hoeveel mensen staan er ingeschreven? (mei 2019)

Kinderen van 0 tot 6 jaar – 263

Kinderen van 7 tot 12 jaar – 286

65+ – 233

totaal aantal huishoudens – 781

Om al deze mensen te kunnen helpen hebben wij ook uw hulp nodig want wij hebben GEEN inkomsten.

Onze stichting heeft GEEN winstoogmerk, alle inkomsten gaan er 100% uit naar de mensen die het nodig hebben.
ANBI status

Leiden Helpt is een officieel geregistreerde en erkende ANBI stichting (algemeen nut beogende instellingen).

Informatie voor bedrijven
U kunt voor de inkomstenbelasting alleen giftenaftrek krijgen voor giften aan een instelling die een beschikking van de Belastingdienst heeft. Uw bedrijf kan die schenkingen ook aftrekken voor zover deze in totaal meer dan €227,- bedragen (met een maximum van 10% van de winst van het bedrijf).

Wilt u ook helpen?

Onze Stichting kan altijd vrijwilligers gebruiken en om vrijwilliger te worden moet u rekening houden met een aantal dingen, de veiligheid van kinderen en verstandelijk beperkte mensen staan bij ons hoog in het vaandel. Bij uw kennismakingsgesprek zullen wij u informeren over de verplichte toetsing omtrent het gedrag (VOG), hier zullen voor u geen kosten aan zijn.

Daar wij een veilige omgeving willen hebben voor een ieder die te maken heeft met de Stichting hebben wij ook een vertrouwenspersoon alwaar gesprekken mee gevoerd kunnen worden en u ook terecht kunt voor hulp en advies. Het is natuurlijk vanzelf sprekend dat wanneer u besluit om vrijwilliger te worden beide partijen een proeftijd hebben van 2 maanden om elkaar beter te leren kennen en u weet wat u aan ons heeft en wij wat wij aan u hebben.

Veiligheid

Wij proberen er alles aan te doen om een ieder in een zo veilig mogelijke omgeving aanwezig te laten zijn, bij de evenementen zal altijd toezicht worden gehouden door 2 teamleiders en er zullen ivm veiligheid altijd meerdere vrijwilligers aanwezig zijn, 1 per 4 kinderen of 1 per 2 verstandelijk beperkte mensen. Tijdens activiteiten zijn er altijd minimaal 3 vrijwilligers aanwezig.

Voor meer informatie of een afspraak info@leiden-helpt.nl

De stichting beoogt niet het behalen van winst of het doen van uitkeringen aan haar oprichters en/of bestuurders en eventuele medewerkenden. Bestuurders verrichten hun werkzaamheden voor de stichting om niet; onkosten worden vergoed op basis van werkelijk gemaakte kosten op declaratiebasis.

Is deze stichting alleen actief in Leiden?

Het antwoord hierop is nee, stichting Leiden-helpt is er voor de mensen in de gehele regio met 071 en wij maken ook uitzonderingen met de hieraan grenzende regio’s

Oprichter : Ron Flippo

Stichting Leiden-Helpt

Willem Barentszstraat 22, 2315 TX in Leiden

Openingstijden : ma,di,do,vr van 9.00 uur tot 15.00 uur

Inschrijvingen alleen op dinsdag en donderdag tussen 10.00 uur en 14.00 uur.

telefoon: 071 – 750 5158  Tijdens openingstijden,

KvK – 61927481 te Leiden – email: info@leiden-helpt.nl 

Voor donaties NL53 RABO 0300 6961 91 OVV Leiden-Helpt

Hartelijk dank namens hen die het nodig hebben.

Email: Bestuur Frans Cornelisse – frans@cornelisse.nu

Email: Bestuur Ron Flippo – rflippo@live.nl

Email: Bestuur Simone Kraan – jurist@leiden-helpt.nl

Email: Bestuur Rick Groote Woortmann – info@leiden-helpt.nl

Email: Bestuur Marian Walraven – info@leiden-helpt.nl

Email: Algemeen – stichting@leiden-helpt.nl

Email: Bedrijfsleiding Marian – mpgroote@ziggo.nl