Leiden Hielp

Stichting Leiden-helpt kan vanaf oktober 2019 u niet meer helpen daar waar nodig. Het probleem is de huur die wij niet kunnen opbrengen, per jaar is dit een bedrag van 23.082 euro excl verzekering en overige kosten, totaal komt het bedrag afgerond op 25.000 euro per jaar. 6 jaar lang hebben wij mensen die het moeilijk hadden geholpen met; kleding, schoenen, speelgoed, keukengerei, boeken en computers, zelfs op andere fronten hielpen wij mensen met juridische problemen, maatschappelijke problemen maar ook hebben wij mensen aan het werk geholpen, mensen geholpen van het roken af te komen, we waren erkend leerbedrijf alwaar ruim 6 kinderen door geslaagd zijn voor hun examen, wij gaven workshops gericht om ouderen uit hun isolement te halen en bij elkaar te brengen, kinderen mochten 1 week per jaar vakantie vieren en op hun verjaardag een nieuw mooi cadeau uitzoeken, ook met Sint Nicolaas vergaten wij de kinderen niet, verder ontving iedereen die ingeschreven stond in december een goed gevuld kerstpakket en soms met vele extra’s. Helaas valt nu het doek doordat de PVDA, (partij VOOR de Armoede) met geld strooit naar andere dingen zoals een zinloos kunstveldje om vuilnisbakken heen, of ze geven liever elke straat in Leiden 250 euro om een BBQ te organiseren, wij konden ons al die jaren zelf redden op het geld voor de huur na, deze werd betaald door de gemeente Leiden dankzij Roos van Gelderen, die wel inzag dat wij nodig zijn, de gemeente betaalde eigenlijk hun eigen pand, waarschijnlijk zal dit pand nu jaren leeg blijven staan of….. een vies spelletje omdat er toch andere plannen mee zijn, wij zullen het gaan meemaken. De fondsen hadden toegezegd ons te willen helpen alleen was dit allemaal nog niet echt duidelijk hoe en wat en daar de tijd begon te dringen hebben wij mede door het overlijden van mijn zus Marian, de knoop doorgehakt en de huur opgezegd, door deze stap hebben de fondsen zich ook terug getrokken waardoor wij nu vanaf vandaag ons pand openstellen voor iedereen, mensen die ingeschreven staan kunnen gewoon met hun pasje nog terecht voor gratis spullen, de mensen die niet ingeschreven staan kunnen bij ons nu spullen komen kopen voor een laag bedrag, na de vakantie verkopen wij heel veel nieuwe spullen. Ook een laptop kunt u nu kopen bij ons. Ca half oktober zullen onze deuren voorgoed gesloten worden. Het geld dat word opgehaald is bedoeld om de laatste 4 maanden huur te kunnen betalen, wat over is gaat naar een gelijkwaardig goed doel.

Een aantal vrijwilligers zijn nu aan het kijken of zij opnieuw kunnen gaan beginnen elders, alleen ligt hier hetzelfde probleem op de loer….GELD. Mocht u een leeg pand gratis ter beschikking hebben voor ons dan houden wij ons aanbevolen om vanaf daar weer mensen te gaan helpen, zelf heb ik besloten mij vanaf 1 november geheel terug te trekken en meer tijd vrij te gaan maken voor vrouw en mijn hobby’s.

Namens alle vrijwilligers dank ik u voor het vertrouwen dat u in ons stelde en al de vrijwilligers dank ik voor hun jaren lange inzet, wij zijn een soort van ware familie geworden.

Eén gedachte over “Leiden Hielp

  1. Hella Koopmans

    Vrijwilligers van Stichting HELP: bedankt voor alle inzet! Een aantal keren gebruik gemaakt van Stg. HELP en zelf veel (soms nieuwe) kleding en dure schoenen gebracht. Het enthousiasme van de medewerkers heeft grote indruk op mij gemaakt.
    In Leiden vindt momenteel een afbrokkeling van allerlei sociale voorzieningen plaats, juist nu de de kloof tussen arm en rijk nog steeds groter wordt. Ongelofelijk! Wacht maar totdat je degenen die het nu financieel heel goed hebben plotseling hoort piepen als hun iets overkomt.
    We moeten het blijkbaar weer doen met het Leger des Heils.

Reacties zijn gesloten.