Update 17 december 2015

Vandaag is er weer heel veel gebeurt, opnieuw begon de dag niet echt lekker, de laatste vuilniswagen is geweest en het pand is nu totaal leeg, maar dan ook echt leeg.

Maar zoals het gezegde “achter de wolken schijnt de zon”. Wij beginnen met een nieuwe start, sterker dan ooit want de vrijwilligers zijn nu 1 familie geworden en dat merk ik in alles, oh wat ben ik trots op het team dat wij als Stichting bezitten, 54 mensen die zich 1000% inzetten al lopen wij al dagen met verdriet rondt blijven wij toch lachen, iedereen loopt met een masker en soms valt deze even af.

Vandaag zijn wij verder gegaan en als ik u nu ga vertellen wat er allemaal gebeurt is dan krijgt u zeker een WOW factor. Dankzij alle media zijn wij nu bekend in heel Nederland en dat merken wij ook, een vrouw uit Arnhem kwam een tas boodschappen brengen, ja u leest het goed, uit Arnhem, anderhalf uur gereden om deze tas af te geven, maar ook uit de hele omtrek komen mensen de gehele dag door boodschappen brengen maar dat is nog niet alles, de Sligro heeft 400 boxen geschonken en Griffioen heeft ook nog eens 400 pakket dozen geschonken, Pet place heeft contact opgenomen en doet er alles aan om toch ook nog voor de dieren fijne feestdagen te maken, kinderdagverblijf de kinderhaven heeft een bus VOL boodschappen gebracht en een waarde cheque van 400 euro die geheel op gaat aan speelgoed voor straks in het nieuw in te richten pand, het personeel van Rabobank Leiden Katwijk heeft een inzameling gedaan en daarmee een bedrag van 286 euro opgehaald, de Rabobank zelf heeft dit bedrag aangevuld tot een bedrag van 5000 euro, wij hebben afgesproken dat er iets speciaals bij de pakketten gaat komen voor iedereen, en de pakketten zijn al speciaal want er zitten minimaal 25 producten in om een fijne kerst te hebben met een maaltijd, wat lekkers, waardebon, een kado, vers vlees enz, de waarde zal rond de 100 euro zijn,  en ik stop want het is teveel om op te noemen. Uit Alphen vandaan kwamen ook wethouders met een auto vol boodschappen waar wij ook super blij mee zijn en wij hopen volgend jaar ook in Alphen bekender te worden want ook daar zijn wij actief. Inmiddels staat de donatie meter al ruim boven de 6500 euro, waarvoor onze dank, wij zorgen ervoor dat dit geld op de juiste plaats terecht komt, Van Virginia Selier kregen wij een enveloppe gevuld met waardebonnen te besteden bij de Jumbo, ze heeft deze waardebonnen zelf betaald, heel erg bedankt en deze waardebonnen komen ook op zijn plaats, Bij de Dukdalf was weer een volle bus boodschappen en van de Springplank werden alle vrijwilligers vanmiddag verwent met heerlijke hapjes, een tafel vol, de collega’s van ambulancedienst Hollands midden zamelen ook kerststollen in, helemaal super om te weten dat mijn collega’s achter de Stichting staan waarvoor ook mijn dank aan hun al worden ze soms gek van mij omdat iedereen die met mij samenwerkt verplicht met een pen van de Stichting moet schrijven.

Zoals u zult zien bij Hoogvliet hangen nu overal posters en zijn de aanbiedingen die deze supers hadden een paar dagen verlengd speciaal voor de Stichting, ook Dirk doet mee en zo weet ik zeker dat een ieder die zondag met zijn bon en pasje langskomt niet naar huis gaat met lege handen, sterker nog, ik denk dat je het niet eens alleen kunt meenemen zoveel is het. Van Nationale Nederlanden hebben wij 500 waardebonnen ontvangen om eens iets lekkers te halen bij bakker Jacobs, hoe meer ik nu type hoe blijer ik wordt maar toch is er ook een andere kant, want zeg nu zelf, in zo een welvarend land als hier mag dit toch eigenlijk niet mogelijk zijn? Wij maken ons sterk en gaan strijden tegen de armoede en oneerlijkheid, onze Stichting is er voor U die net overal naast grijpt en ook voor de mensen die al onder de grens leven.

Even een leuk weetje, gisteren had onze site, deze dus, 16.400 bezoekers op 1 dag, ongelofelijk.

Morgen hoort u mij weer bij Radio Sleutelstad en ziet u ons op Unity Tv.

Terwijl ik dit stukje heb geschreven is de telefoon reeds 8 keer gegaan waardoor ik zeker weet dat ik iets vergeten ben, dit komt dan morgen wel.

Wederom sluit ik weer af met dank aan iedereen die de Stichting een warm hart toedraagt maar daarmee vooral de medemens want zeg nu zelf, “met en voor elkaar” kan toch niet mooier zijn.

5 gedachten over “Update 17 december 2015

 1. ellen van hal

  ik zit met tranen…wat geweldig allemaal…erg ontroerend om te lezen !! komt zekers allemaal goed ! 🙂 en wat vindt ik het erg dat ik niet beter ben op tijd..had heel erg graag mijn steentje zaterdag bij willen dragen net als afgelopen jaren !! wens jullie dan ook allemaal ,heel erg veel succes..maar wat ik a tegen iemand zei…het wordt een topdag zaterdag ! 1 met een lach en traan…jullie zijn allemaal toppers !!

 2. Nancy

  Fantastisch hoeveel mensen ons een warm hart toedragen. Alle vrijwilligers leven in een wervelwind van gevoelens sinds het gebeuren maar gaan allemaal stug door om de kerst aktie een succes te maken voor al de gezinnen die op hun rekenen.

 3. Marja v d Berg

  Hallo Ron
  Het gaat geweldig met de nieuwe inzameling ,ik pas extra voor de Kinderen van Ed Pol zodat hij verder kan rijden.
  Ik kan geen geld schenken maar wel de kids hun pappa vervangen,dat doe ik met plezier.

 4. regine

  Terwijl ik zo dit verhaal lees, raakt het me.
  Het raakt me diep.
  Als ik hoor wat enorm veel er nu geschonken is en zeker voor zondag, dan krijg ik n brok in mn keel.

  De foto van het popje…het verhaaltje erbij
  Dat maakte t voor mij echt realistisch… Laatste overblijfsel van deze gebeurtenis…

  Lieve ron, miriam en alle vrijwilligers. Succes en sterkte komende dagen

Reacties zijn gesloten.