Leiden krijgt 33e kledingbank van Nederland maar 1e volgens nieuw concept

16 maart word in Leiden de 33e kledingbank van Nederland geopend, deze kledingbank is inmiddels aangesloten bij de vereniging kledingbanken Nederland (VKN) , dit betekent dat u aan het goede adres bent om straks gebruikte of nieuwe kleding bij ons te halen.

Echter is Leiden de 1e stad met dit concept om meer dingen tegelijk te doen voor de mensen die het echt nodig hebben, wij hebben dus vanaf 16 maart een kledingbank waar u gratis eens per kwartaal 2 sets kleding kunt halen, schoenen en een jas, maar ook kunt u eens per maand 5 boeken bij ons lenen, deze mag u terug brengen na een maand of langer of helemaal niet, ook hebben we een speelgoedbank waar eens in de maand 3 stuks speelgoed per kind gehaald kan worden, ook dit is op leen basis en mag teruggebracht worden maar hoeft niet, ons laatste sterke punt gaat worden het ontmoetingspunt, het meetingpoint, hier kunt u rustig een kopje koffie of thee drinken met iets lekkers erbij en het belangrijkste, nieuwe mensen leren kennen.

Al met al een mooi concept en wij hopen op een slagen, met de gemeente Leiden zijn wij al in gesprek voor een pand in de stad zelf, ook werken wij samen met de kledingbank in Sassenheim en met vele andere stichtingen in en om de regio.

Onze regio beslaat het gehele 071 gebied en enkele randgemeenten zoals Wassenaar, Alphen aan den Rijn, Voorhout en Noordwijk. Binnenkort zullen wij een kaart publiceren met de aangesloten gemeenten.

Om van alles gebruik te kunnen maken moet u echter wel ingeschreven staan, dit is zo gebeurd en kost niets, wat hebben wij van u nodig?

1: De namen, geb data van uw gezin of inwoners bij u in huis

2: het adres, telefoonnummer en emailadres

3: een bewijs van uw vrij te besteden maandinkomen, dit is uw inkomsten min de vaste uitgaven, wat er dan overblijft is uw vrij te besteden inkomen.

Schaam u vooral niet, u doet zich dan echt tekort, wij zijn opgericht om de grootste groep van Nederland te helpen, in de regio zijn dit geschat 11.000 gezinnen die overal net tussen vallen waardoor het moeilijke rondkomen is dan iemand die alle hulp al heeft zoals ook bij de kledingbank.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.